tirsdag den 12. oktober 2021

Kvoten for 2022

Jeg synes ikke, at der er noget som helst at glæde sig over i forbindelse med restriktionerne i det rekreative fiskeri efter torsk og laks. Fiskestoppet efter torsk i den østlige Østersø følges nu op af et forbud i den vestlige del i perioden 15. Januar til 31. Marts, og så må man resten af året kun fange en enkelt torsk per mand per fisketur. Latterligt!
Ligeså latterligt er bestemmelsen om, at man per mand per fisketur kun må hjemtage en enkelt laks, som ovenikøbet skal være fedtfinneklippet. Hvis alle udsatte laks blev fedtfinneklippet ville det måske være til at leve med, men sådan er virkeligheden jo ikke. Millioner af kunstigt klækkede og opfodrede smolt sættes ud uden at være blevet klippet i fedtfinnen. Fedtfinneklipning er både mandskabskrævende og besværligt og dermed økonomisk belastende for udsætningsprojekterne.
I 2022 bliver Bornholms Trollingklub altså stort set en klub for catch & releasefiskere, der skal ælte rundt med friskfangede laks for blot at sætte dem ud igen.
For at redde laksebestanden må vi nok gå i gang med at skifte alle trekroge til enkeltkroge uden modhage for at skåne de femten-tyve helfinnede laks, der skal genudsættes, inden der måske/måske ikke dukker en fedtfinneklippet laks op.
Eller skal vi helt undlade kroge?
Mh Poul Postmester

2 kommentarer:

 1. Nej det var enden på laksetur til øen , jeg gider ikke og sikker på jeg ikke er den eneste. Så er det også slut med konkurrencer ,så alt i alt rammer det her helt sikkert øen hårdt , nu er det jo ikke trollingfiskere der tømmer Østersøen men gør dog noget ved alle de F sæler

  SvarSlet
 2. Rekreativt fiskeri i 2022

  Nu har myndighederne så med de nye bestemmelser om fiskeri efter torsk og laks sørget for, at der vil ske en reduktion i bestanden af lyst- og erhvervsfiskere, men hvad med foranstaltninger, der sørger for en reduktion i bestanden af skarver og
  sæler?!

  Værst er det for fiskere i den sydlige Østersø, mens fiskere nordpå er en smule heldigere:

  Norr om Ålands hav är riktat laxfiske okej, med parentesen att det gäller enbart fiskare från Finland och Sverige.

  Ovenstående betyder, at man som svensker og finne ikke skal nøjes med laks som bifangst, men gerne må fiske målrettet efter laks.
  Nedenstående begunstiger også finnerne, som altså om sommeren i Den Finske Bugt godt må fange mere end en fedtfinneklippet laks indenfor 4 sømil fra kysten.

  I södra Östersjön inför en fångstbegränsning för fritidsfiske av lax i samma område på en fettfenklippt lax per person per dag. Dock finns undantag från denna bag limit för fritidsfisket i Bottniska viken under sommaren innanför 4 nautiska mil från baslinjen.

  Kilde: Östersjöns fiskekvoter för 2022 beslutade - Aktuellt - Havs- och vattenmyndigheten (havochvatten.se).

  SvarSlet