onsdag den 15. april 2015

Hvad er meningen

Der har som bekendt været laksekonkurrence (Svensk Mesterskab) i Simrishamn. Som nævnt tidligere var der flere bemærkelsesværdige forhold ved konkurrencen: der skulle fiskes med kroge uden modhage eller med nedklemt modhage, der måtte ’kun’ anvendes 8 stænger, der måtte fanges max 4 laks, mindstemålet var 80 cm og fiskene skulle genudsættes.
De fire første regler er glimrende, og det kunne den sidste for så vidt også være, men genudsætningen sker jo altså først, efter at laksen er nettet, afkoget og er blevet æltet rundt i ketsjer og  på dørken, målt og fotograferet. Genudsætning af laks kan være ok, hvis det sker med afkrogning i knudeløst net, men en konkurrence med krav om genudsætning efter opmåling og fotografering er ren symbolsignalering. Det skal nok bare forlene arrangørerne med en fernis af dyreetisk adfærd, mådehold og god samvittighed, for de fleste mennesker der har set en laks blive hevet indenbords ved udmærket, at den spræller rundt på dækket, smider slim, blod og skæl og næppe helt frivilligt ligger stille på målebåndet, mens den fotograferes. Smile gør den nok slet ikke.
Hvor meget genudsætning er værd efter den behandling, er et godt spørgsmål.
 Det kan man jo selv vurdere ved at kigge på vedhæftede fotos, der stammer fra konkurrencen (se: http://www.simrishamnstrolling.se/). Som man også kan se, er der slet ingen grund til at kræve genudsætning af de to nævnte laks, der begge er kunstigt klækkede og udsat. (mangler fedtfinne). Hvad er egentlig meningen?
 
Mvh Poul Stadler
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar